Dao Lu

Bij youflow trainen we Dao Lu. Dao Lu is een krijgskunst waarmee je weerbaarheid traint met behoud van integriteit. Het uiteindelijke doel is streven naar harmonie. De weg naar harmonie wordt bewandeld door te ont-stressen en jezelf te openen door te bewegen en daarin te ontspannen (bijvoorbeeld door Chi Kung training). Dao Lu houdt ook in connectie te maken met jezelf en de wereld om je heen en tegenstrijdigheden op te lossen (o.a door Push hands training en vormtraining). Zie ook onderaan de Dao Lu Wishion.

 

Dao Lu kan ook ingezet als coach traject worden als ondersteuning bij bijvoorbeeld traumaverwerking.


Push Hands training

Dao Lu trainen we door Push Hands partnertraining. Een respectvolle manier van full contact training. Afwisselend duwen en absorberen. Hierdoor leer je je eigen ruimte en die van de ander te ontdekken. Push hands is in beginsel een Tai Chi trainingsmethode. Balans vinden en houden is het uitgangspunt. Een duw van de ander die gericht is op jouw center line (je middelpunt) laat je langs je heen gaan door mee te draaien. Vervolgens duw jij op jouw beurt en mikt op het midden van de ander. Die draait weer weg enz. enz. Er ontstaan een cadans van duwen en wegdraaien. Het respectvolle contact maakt dat je ontdekt waar jouw verstoringen en uitdagingen liggen, maar waar de openingen bij de ander ontstaan. Dit alles om gezamenlijk stappen op de weg naar harmonie te zetten.


Push Hand kan goed ingezet worden als coaching vorm. Neem voor meer  informatie contact op.

 

Vormtraining

Daarnaast bestaat Dao Lu uit vormtraining. De Flowdrill 2.0 staat centraal. Binnen deze vorm komen Tai Chi en Kung Fu applicaties voor.
Het trainen van technieken uit Tai Chi en Kung Fu leveren een schat aan mogelijkheden op  binnen de weerbaarheidstraining. Daarbij bouw je aan een stevige lichaamsstructuur en balans. De meditatieve wijze van bewegen heeft ook een duidelijk mentaal aspecten geeft een diepe vorm van ontspanning.

 

Dao Lu Wishion:

Calm Down - Open Up - Connect - Dissolve Conflict - Harmonise